Mekanlar, birbirinden farklı konseptlere sahiptir. Bu konseptler mekanın türünün yanı sıra yaratılmak istenen atmosfere bağlı olarak seçilir. Zincir mekanların konseptleri şubelere göre değişim göstermez. Bu durum müşterilerin güvenini tazeleyerek sadakatını artırır.
Konsept mekanlar genellikle restoran, bar, kafe ve pastane seçeneklerinden oluşur. Konseptin belirlenmesindeki ilk etken satılan ürün ve hizmetlerin nitelikleridir. Ürün ve hizmetleri çağrıştıran dekorasyonlar, mekanlarda geçirilen vaktin daha konforlu bir hal almasını sağlar.
Mekan konseptlerini belirleyen bir diğer etken de konsept kararıdır. Konseptler sayısız alternatiften oluşur. Sinema, şiir, tiyatro, beyzbol, futbol, dizi, film, ülke gibi pek çok seçeneğin kullanılabildiği konsept mekanlar, oldukça ilgi görür.
Deniz Ürünleri Restoranı
Deniz ürünleri restoranı, deniz mahsülleri ve mezeler başta olmak üzere farklı yiyeceklerden oluşan özel bir menüye sahiptir. Deniz ürünleri, restoranın bulunduğu bölgeye ve mevsime göre farklılık gösterir.
Taze ürünler tüketebileceğiniz bu restoranlarda, pişirme süreci kısa olduğundan yemekleriniz hızlı ve sıcak bir şekilde servis edilir. Izgara ve fırında pişirilen balıklar, farklı çeşnilerle tatlandırılarak hazırlanır.
Deniz ürünleri restoranında ana yemeğin yanı sıra çeşitli sebze ve soslardan hazırlanan birçok meze ve aperatif bulunur. Peynir, kavun, barbunya, salata çeşitleri bu ürünler arasında yer alır. Bu restoranlar alkollü ve alkolsüz olarak iki farklı kategoride ele alınabilir. Alkollü deniz ürünleri restoranlarında genellikle deniz ürünleri ile uyumlu içkiler servis edilir.
Deniz ürünleri restoranları, konseptleri açısından benzerlikler taşıyabilir. Deniz atmosferinin oluşturulmak istendiği bu restoranların bir kısmı deniz kenarında yer alır. Sade ve ferah bir dekorasyona sahip olan restoran konseptinde genellikle beyaz ve mavi tonlar hakimdir.
Et Restoranı
Et restoranlarında genellikle kırmızı ve beyaz etten oluşan geniş bir menü yer alır. Izgara, kızartma, fırın, buhar, haşlama gibi birbirinden farklı birçok pişirme yöntemi uygulanan etler özel baharat, sos ve çeşniler ile tatlandırılır. Et restoranlarında servis edilen yemekler protein ile dengeleyen karbonhidrat ve lifli gıdalar ile desteklenir.
Sağlık ve lezzet açısından uyum sağlayan et yemekleri dünya mutfağından tarifler ile hazırlanıp misafirlere sunulur.
Et yemekleri, etin türüne ve yemeğe göre pişirme öncesi bazı işlemlerden geçirilebilir. Marine edilerek yumuşatılan etler, deneyenlerin damağında enfes bir tat bırakır. Et yemeği restoranları koyu tonlardan oluşan renklerle dekore edilir. Lüks özelliklerin bulunduğu bu restoranlarda büyük porsiyonlar özel sunumlar ile servis edilir.
Beach Club
Beach club’lar, plajda bulunan renkli yapılardan oluşur. Eğlenceye ağırlık verilen bu konsept mekanlar güneş, kum ve denize dair birçok detayın yer aldığı özel dekorasyonlara sahiptir. Beach club’larda aperatif yiyeceklerin yanı sıra alkollü ve alkolsüz içecekler bulunur. Farklı lezzetler denemek isteyenler için özel olarak hazırlanan kokteyller büyük beğeni kazanır.
Beach club geniş oturma alanları ve stantlara sahiptir. Canlı müzik ve DJ performansları gibi eğlenceli aktivitelerden oluşan programları ile gün boyu eğlenebileceğiniz bu mekanlar, yaz konseptini en iyi yansıtan özellikleri taşır.
Pastane
Ağırlıklı olarak unlu mamullerden oluşan bir menüye sahip olan pastaneler, tatlı ve tuzlu yiyecek seçenekleri ile her zevke hitap etmeyi başarır. Pastanelerde hamur işi yiyeceklerin yanı sıra sütlü ve şerbetli tatlılar da yer alır. Günlük olarak hazırlanan yiyecekler taze bir şekilde tüketilir.
Pastaneler genel de benzer konseptlerden oluşur. Klasik pastane konseptleri camekan vitrinde türlerine göre kategorize edilen yiyecekler ve kahverengi, bej gibi renklerin hakim olduğu dekorasyonlardan oluşur. Butik pastaneler ise pastane sahibinin zevkine göre farklılık gösterebilir.
Canlı renklerin hakim olduğu, az sayıda ürünün günlük olarak hazırlanıp servis edildiği butik pastanelerde ahşap görünümlü materyal, çiçek ve resim gibi unsurlar ile sıcak bir atmosfer oluşturulur.